Poslovno-proizvodna zgrada - Mobilisis

Lokacija Varaždinska ulica, II.odvojak, Jalkovec, Varaždin
Godina 2015.
Površina 3.532 m2
Realizacija u tijeku
Projektni tim Tamara Čelar, dipl.ing.arh.
Poslovno-proizvodna zgrada - Mobilisis

Mobilisis d.o.o. proizvodi inovativnu informatičku infrastrukturu za upravljanje industrijskim procesima te mobilno prikupljanje i prijenos podataka, a u svrhu osiguranja dodatnih proizvodnih i poslovnih kapaciteta, planira izgraditi novu poslovno-proizvodnu zgradu.

Građevina je podijeljena u 2 funkcionalno-oblikovna dijela, međusobno spojena zatvorenim staklenim mostom: veći dio građevine su uredski i proizvodni prostori, a manji dio građevine su prostorije za sastanke i boravak zaposlenika.

U prizemlju radnog, većeg dijela građevine nalaze se radne prostorije za sklapanje elektroničkih uređaja, sa spremištima i pomoćnim prostorijama za zaposlenike.

Na prvoj i drugoj etaži su open space radni prostori sa centralnim jezgrama u kojima su smještene pomoćne prostorije za zaposlenike, prostori za odmor i komunikacije. U prizemlju manjeg, reprezentativnog dijela građevine smješten je glavni ulaz s prijemom.

Na katovima se nalaze prostori za sastanke koji se spajaju u konferencijsku dvoranu, kantina s natkrivenom terasom, prostorije za odmor i fitness. Otvorenim i ostakljenim stubištem i dizalom prizemlje je povezano s ostalim etažama. Stakleni most povezuje oba dijela zgrade u 1. i 2. etaži.