Poslovno-proizvodna zgrada - Atinel

Lokacija Varaždin, Kućanska ulica, k.č.br. 11109, k.o. Varaždin
Godina 2017.
Površina 1.700 m2
Realizacija -
Projektni tim Emilija Vlahek, dipl.ing. arh
Petra Serdarević, ing.građ.
Ana Premur, mag.ing.arch.
Poslovno-proizvodna zgrada - Atinel

Poduzeće Atinel d.o.o. se bavi automatizacijom u industriji i zgradarstvu. Gradnja nove poslovno-proizvodne zgrade planirana je u gospodarskoj zoni, u istočnom dijelu Varaždina. Nova zgrada sastoji se od dvije funkcionalne cjeline – uredskog dijela i radionice. Kao zasebna građevina planirana je nadstrešnica za automobile.

U uredskom dijelu odvija se proces programiranja, projektiranja i izrade dokumentacije. Prostori su organizirani kroz prizemlje i dva kata. U prizemlju je reprezentativni ulazni prostor i višenamjenska dvorana.

Centralno je, kroz sve tri etaže, smješten sanitarni blok s dizalom i stubištem što omogućava fleksibilnu organizaciju ureda, bilo kao open space ureda ili pak klasičnih, pojedinačnih ureda.

Predviđena je mogućnost dogradnje još jedne uredske etaže, ako se ukaže potreba. U nastavku uredskog dijela, prema unutrašnjosti čestice, smještena je radionica - montažna hala. U stražnjem dijelu čestice izvest će se samostojeća čelična nadstrešnica kojom se natkriva 6 parkirnih mjesta te bicikli.