BIM

BIM

BIM (Building Information Modeling) je interdisciplinarni proces koji objedinjuje arhitekturu, konstrukciju objekta i sustav instalacija, od ideje do izvedbe i održavanja objekata.

Sve struke rade na istom 3D modelu te se u fazi projektiranja i međusobno usklađuju, što u konačnici rezultira kvalitetnijim konačnim rješenjem. Na hrvatskom tržištu BIM je relativno nov i nepoznat pojam, dok je u inozemstvu već postao standard. Upravo iz tog razloga ovu uslugu preusmjerili smo prema inozemstvu i novim tvrtkama koje su gladne inovacija.

Do sada smo radili na nekoliko tipova projektnih zadataka u području arhitekture i građevine..

Izrada vizualizacija u početnim fazama projekata, kao dio prezentacije idejnog rješenja investitoru.

Izrada 3D modela nekog objekta te grafičkih priloga arhitektonskog projekta za ishođenje građevinske dozvole.

Trenutno se aktivno bavimo izradom 3D modela nosive betonske konstrukcije kao pripreme za planove oplate. Mladi i perspektivni BIM stručnjaci naše tvrtke svakodnevno uz rad uče kako na drugačiji i moderan način u vrlo kratkom roku izraditi modele i potrebnu projektnu dokumentaciju.

Za razradu planova oplate potrebno je sva inženjerska znanja objediniti i naći kvalitetna i ispravna rješenja. U izradi planova oplate, rješavanju pripadajućih detalja i umetanju prefabriciranih elemenata koristimo Autodesk Revit.

Konstantno radimo na usavršavanju i spremni smo širiti opseg djelatnosti vezano uz BIM prilagođavajući se Vašim potrebama.